Witam i ja przy porannej kawie
Wałek rozrządu 1.9
Zwiń
X
-
Wałek rozrządu 1.9
Hej,
szukam już od jakiegoś czasu wałka rozrządu z silnika 1.9 SDI(VP) AGP/AQM nr. 038109101E.
I jak na razie wygląda to jak poszukiwanie "świętego grala".
Używek nikt nie ma.
A więc zastanawiam się nad kupnem nowego zamiennika.
Na allegro jest niby firmy UK Camshaft International cena spoko bo 330-350zł, ale pytanie czy to nie jakiś chinol w pudełku.
Dalej mamy firmę Ruville, pakowacz znany, ale nie wiadomo jakiej firmy wałek znajdzie się w pudełku.
Dalej Federal Mogul AE - można znaleźć na necie informacje, że to na pierwszy montaż idzie, ale jest sporo opinii o wadliwych partiach co po 3kkm się wycierały itd.
Czy ktoś jest wstanie polecić wałek dobrej firmy na którym przejechał już jakiś większy przebieg.
Bo jak na razie znalazłem tylko jeden wpis, że na wałku Ruville ktoś zrobił 20kkm i dalej cisza.
Mój oryginalny wałek w TDI ma przebieg 321kkm i jak na razie daje radę.
Więc nie chciałbym kupić "shitu" co padnie przy dobrych wiatrach po 50kkm.
Ewentualnie proszę o namiar na dobrą oryginalną używkę
Dodatkowo czy panewki do wałka będą dobre firmy GLYCO Federal Mogul, czy szukać tez oryginalnych lub jeszcze jakiś innych?
[ Dodano: Sro 29 Paź, 14 16:27 ]
Dzisiaj odwiedziłem zaprzyjaźniony sklepik z częściami i jeszcze pojawiła się kolejna marka :
KOLBENSCHMIDT cena jakieś 420zł.
Może coś takiego? :roll:
-
-
Zamieszczone przez samtech84Panewek na styl tych z PD nie ma, kupujesz wałek wkładasz i wszystko. Ważne aby górne mostki (ala półpanewki) przykręcić takiej samej kolejności, w jakiej były.
Czyli w teorii jak mostki nie wytarte, to kolejny koszt odpada.
Komentarz
-
-
Co do mostków to mam dobrą i złą wiadomość.
Zła jest taka, że niestety się wycierają.
Dobra, że dzieje się to po przebiegu ponad 1 mln km
W swojej byłej O1 z AGR przy 600 kkm przebiegu praktycznie nie było znaku, że coś się wytarło
Oczywiście wszystko zależy od jakości stosowanego oleju itp.
Komentarz
-
Komentarz